Για τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε: 6986804753 - 6973970075 - 6978016920

Επαναπροσδιορισμός Τιμών

Τον Νοέμβρη πριν από έναν χρόνο και κάτι, ξεκινήσαμε το καλάθι και τις καλλιέργειες. Τότε εμπλεκόντουσαν 2 άνθρωποι με όραμα να παρέχουν τροφή για ανθρώπους βιώσιμα για το περιβάλλον και οικονομικά βιώσιμα για τους καταναλωτές και εμάς τους παραγωγούς. Στη συνέχεια γίναμε 5 άνθρωποι που θέλαμε να ζήσουμε καλλιεργώντας ηθικά. Χωρίς εμπειρία κοστολόγησης των προϊόντων μας και της εργασίας μας, προσεγγίσαμε τιμές που είναι αδιανόητες για βιοπαραγωγούς, αλλά παρόμοιες ή και ίδιες με τους συμβατικούς. Παρόλο που είναι πολύ πιο προσιτές για εσάς τους καταναλωτές, συνειδητοποιήσαμε ότι θυσιάζαμε το δικό μας κέρδος, με αποτέλεσμα να μην έχουμε πολλές φορές ούτε να επενδύσουμε. Ο φόρτος εργασίας, η παραγωγική έκταση και η παραγωγικότητα των καλλιεργειών μας είναι δύσκολο να συναγωνισθούνε τις χημικές εισροές της συμβατικής καλλιέργειας. Γι' αυτό και αποφασίσαμε να ανεβάσουμε τις τιμές, χωρίς όμως  να δώσουμε υπεραξία στα προϊόντα μας. Προσπαθήσαμε να βρούμε μία μέση λύση που θα είναι προσιτή και στους καταναλωτές.
Από εσάς ζητάμε την κατανόηση και την αλληλεγγύη σας, ώστε να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στο σύγχρονο αυτό σκληρό και ανταγωνιστικό σύστημα.
Δώστε προτεραιότητα στην τροφή σας, επενδύστε σε αυτήν και στους παραγωγούς της γιατί έτσι επενδύετε στην υγεία σας, στο έδαφος και στην τοπική οικονομία.
Ευχαριστούμε από καρδιάς για τον έναν και κάτι χρόνο στήριξής σας.
Η ομάδα του αειphόria Cooperative
 

Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία

  

Το σημερινό κυρίαρχο παγκοσμιοποιημένο σύστημα διατροφής μπορεί να εκπροσωπείται όπως χαρακτηρίζεται σε οποιαδήποτε κλίμακα από μια εκτεταμένη παραγωγιστική προσέγγιση, προσανατολισμένη στην αγορά, η οποία κυβερνάται από λίγους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες μεγάλης κλίμακας, συνήθως διεθνικές εταιρείες.

Περισσότερα...

Γιατί όχι συμβατική γεωργία;

 

Τα προβλήματα που σχετιζονται με την συμβατική γεωργία είναι πλέον ευρέως αναγνωρισμένα ως κρυμμένο κόστος της συγχρονης βιομηχανοποιημένης γεωργίας, το οποίο μέχρι τώρα δικαιολογείται από την αυξημένη παραγωγή τροφής αυτού του αιώνα. Τα κύρια προβλήματα συμπυκνωμένα είναι:

Περισσότερα...

Λίγα λόγια για την περμακουλτούρα

 

Μόνιμη καλλιέργεια (ταυτόχρονα σημαίνει και μόνιμος πολιτισμός, αγγλ: permaculture) είναι ένα σχεδιαστικό σύστημα που στοχεύει στη δημιουργία βιώσιμωνανθρώπινων οικισμών συμβατών με τα σχέδια της φύσης.

Περισσότερα...

Από το Blog μας

Το καλάθι

Κάθε Τρίτη μπορούμε να παραδώσουμε στο χώρο σας καλάθι με τα προϊόντα μας.

Αρκεί να μας τα παραγγείλετε μέχρι την Κυριακή το βράδυ και να βρίσκεστε σε μια ακτίνα 15 χιλιομέτρων από τη Λάρισα.

vegetables in the basket

Ωρες λειτουργίας

Το κτήμα στο Νέσσωνα είναι επισκέψιμο όλες τις ημέρες από το πρωί έως και τις 6:00 μμ το Χειμώνα ή 8:00 μμ το Καλοκαίρι.

Για την τηλεφωνική σας εξυπηρέτηση, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας τις παρακάτω ώρες.

Δευτέρα - Παρασκευή 
08:00 εώς τις 14:30 και
απο τις 17:30 εώς τις 21:00
Σάββατο 08:30 εώς 17:00

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αγροκτήματα
Νέσσονας, Κυψελοχώρι
40006, Δήμος Τεμπών
6973970075, 6978016920, 6986804753

Γραφεία
Ιουστινιανού 68
41223, Λάρισα
2410550853